Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології

Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і прийшла до висновку, що споживання обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження показало, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може значно збільшити ризики цих хвороб. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Дослідники радять обмежити споживання обробленого м’яса, а також ультраоброблених продуктів загалом, оскільки вони мають негативний вплив на здоров’я. Результати дослідження були опубліковані у журналі Nature Medicine і можуть бути важливі для формування національних дієтичних рекомендацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *