У квітні міжнародні ціни на вершкове масло піднялися до нового історичного максимуму на 2,9%. Про це свідчить звіт продовольчого агентства ООН (ФАО). Цей ріст цін переважно пов’язаний зі збільшенням європейських цін через скорочення запасів та зростання попиту на молочний жир. Індекс продовольчих цін ФАО у квітні збільшився на 1,0% порівняно з березнем, при цьому ціни на зернові, молочні продукти та м’ясо підвищилися, а цукор і рослинні олії подешевшали. Ціни на зернові також зросли на 1,2%, але залишилися нижчими, ніж у минулому році. Ціни на рослинні олії знизилися на 2,3% через падіння цін на пальмову олію, але залишаються вищими, ніж минулого року. Світові ціни на соєву та ріпакову олії продовжують зростати, а ціни на соняшникову олію залишаються стабільними.
