Технології - Французька астронавтка вирушить у космос із "мішленівським" меню

Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню

Технології

У 2026 році французька астронавтка Софі Адено відправиться на Міжнародну космічну станцію з унікальним “бонусним меню”, розробленим відомою шеф-кухаркою Анн-Софі Пік. Це меню містить класичні французькі страви, такі як крем з фуагра на бріоші, біск із лобстера та краба, суп із пастернаку, тушкована яловичина з чорним часником, курятина з мадагаскарським перцем, шоколадний крем і рисовий пудинг із кокосом. Це “шматочок Франції у космосі”, який має позитивний вплив на психічний стан астронавтів під час тривалих місій. Розробка меню була складним завданням, оскільки космічна їжа повинна відповідати строгим вимогам та зберігатися на довгий термін. Софі Адено планує поділитися цими стравами з колегами на МКС, але вибір фуагра у меню спричинив обговорення в інтернеті через його етичність. ESA зараз не коментує критику, підкреслюючи важливість підтримки психологічного комфорту астронавтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *