Новини України - Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Новини України

У Британії для приготування відомої англійської вівсянки використовують якісні зерна та чисту воду. Її готують у каструлі, додаючи сіль та варять 20-30 хвилин. Важливо не переварити кашу, щоб вона не вийшла липкою. Подають її з молоком або вершками. Вівсянка містить багато клітковини, заліза та магнію, а також білок, як у яйці. Її користь для здоров’я полягає у підтримці кишківника, серця, зниженні холестерину та контролі рівня цукру в крові. Додавання фруктів до вівсянки ще більше збільшує вміст клітковини. Однак, вівсянка може мати небажані ефекти, як здуття живота чи збільшення ваги, тому варто вживати її з обережністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *